От ИТН върнаха на президента празен третия мандат

Държавният глава Румен Радев  връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ”.

“Реших да връча третия мандат на вашата парламентарна група, най-малката, защото винаги сте имали ясна и последователна позиция”, обърна се към тях държавният глава, като им обясни, че опциите са две – да реализират мандата, или да го върнат.

От ИТН върнаха празен мандата.

“Благодарим за доверието, напълно разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с ненужните промените в Конституцията. Това мнозинство, което ги прие, е вредно. Благодарим за доверието, но през всичките тези 9 месеца ние декларирахме, че това управление е порочно, затова призовахме да се отива на избори. Изборите са най-висшата форма на демокрация, ще задържим тази папка само още няколко секунди и ще ви я върнем празна, с неизпълнен мандат, защото това е най-правилното. Оттук-нататък нека да решават хората”, обоснова решението на ИТН Ивайло Вълчев.

На свой ред държавният глава обяви, че няма да губи повече време и още от днес започва среща с всички потенциални министър-председатели за сформирането на служебен кабинет, който да организира предсрочните парламентарни избори.

За служебен министър-председател президентът може да избира измежду: председателя на Народното събрание, управителя или подуправителите на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *