Пътуваща изложба гостува в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие

От 11 юни до 4 юли пътуващата изложба на V Международен Екслибрис Конкурс Варна ще гостува в град Поморие, завършвайки своето пътешествие в България. Изложбата със селектирани творби ще бъде показана в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ за първи път. Пътуването на конкурсната изложба се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура чрез програма „Разпространение“.

Заедно с изложбата на екслибрис конкурса ще бъдат представени и майсторите на графиката Иван Русачек от Беларус, Олег Денисенко от Украйна и Светослав Косев от България. Всеки от тях през годините е бил представян в галерия Ларго със самостоятелна изложба.

Международен Екслибрис Конкурс Варна е биенале, провеждащо се в морската столица от 2014 година и има пет издания. До 2021 година организатор е галерия Ларго, а от 2022 тази роля поема Фондация за изкуство „Йордан Петков“. От първото си издание до сега конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд Култура. Пътуващите изложби на конкурса през 2022 и 2024 година се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура.

Ценителите на графиката в град Поморие ще могат да се насладят на богатата колекция екслибриси и графики в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в до 04.07.2024 г. Откриването ще бъде на 11.06.2024 г. /вторник/ от 18.00 часа. Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *