Ретроспективна изложба-живопис открива Георги Скумов на 6 април в Поморие

Ретроспективна изложба-живопис „Пътят“ открива Георги Скумов на 6 април 2024 г. /събота/ , от 18.00 ч. в ГХГ „Дечко Стоев“-Поморие. Изложбата отразява творческият път на твореца в живописта през годините.

Георги Скумов е роден в град Поморие на 28.07.1952 г. През студентските си години започва сериозно да се занимава с изкуство, първоначално с рисунка и карикатура, а по – късно с графика и живопис. В творческата си биография има множество самостоятелни изложби и участия в общи изяви в региона и страната. Живее и твори в Поморие.

Уникални са живописните му платна, запечатали красотите от миналото и настоящето на град Поморие. Но най- характерното за Георги Скумов е това, че  картините му са отражение на неговата душа. Не случайно  картини на нашия съгражданин са притежание на частни колекции в  България, Македония,  Сърбия, Гърция,  Италия, Русия, Украйна, Молдова,  Беларус, Чехия, Словакия, Австрия,  Германия, Латвия и др.

Заповядайте на откриването на неговата ретроспективна изложба-живопис „Пътят“ в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ гр. Поморие на 06.04.2024 г., от 18.00 ч.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *