Среща в Росенец между членове на ДПС и Ахмед Доган

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението отиват при почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец, информира БНТ.Официално няма информация кои са поканените и дали сред тях е председателят на партията Делян Пеевски.

По информация на “По света и у нас” обаче на срещата ще присъстват народните представители, които бяха изключени от парламентарната група на ДПС и тези, които гласуваха против мандата на ГЕРБ-СДС.

Към 11:30 в Росенец пристигна Рамадан Аталай, а към 12:45 дойде и Джевдет Чакъров.

Преди минути пристигнаха и другите депутати от ДПС, които се съобразиха с препоръката на Ахмед Доган и гласуваха против кандидатурата на предложения от ГЕРБ-СДС за премиер Росен Желязков. Сред тях беше и Филиз Хюсменова.

Официална информация за тази среща няма, но неофициално тя е потвърдена от различни източници в ДПС.

Още снощи изключеният от парламентарната група на Движението Джейхан Ибрямов публикува в социалната мрежа своя снимка с Ахмед Доган и написа, че който мисли, че Доган е минало значи няма бъдеще в ДПС.

Снимката на Ибрямов и почетния председател е именно от лятната резиденция край Росенец.

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

Младежкото ДПС излезе със своя позиция днес. Именно Джейхан Ибрямов е един от бившите лидери на младежите в Движението. Те казват, че няма да се поддадат на опитите за раздор и зрелища и призовават за разум, сплотеност и единство. Декларират и подкрепата си за Ахмед Доган./Кросс/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *