Новият сливенски митрополит ще изнесе първата си служба в Бургас

С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений, съобщават от Община Бургас.
Посещението на новия владика на сливенска епархия ще бъде в неделя, като от 16:45 часа митрополит Арсений ще поведе шествие от арката на св. Николай Чудотворец към площад „Св. Св. Кирил и Методий“.
Официалната церемония по посрещането на новия сливенски митрополит ще се състои пред храм Св. Св. „Кирил и Методий“. Там той ще отправи приветствие към миряните в морския град. В церемонията ще участват още кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова и ръководители на различни институции, които ще приветстват Негово Високопреосвещенство за посещението му в Бургас.
След церемонията митрополит Арсений ще отслужи първата си служба в храм „Св. Св. Кирил и Методий“.
По повод посещението на духовния водач на сливенска епархия, ще бъде въведена временна организация на движението в централната част на Бургас.
За времето от 12.00 ч. на 02 юни – неделя, до 15.00 ч. на 03 юни – понеделник, ще бъде затворен за движение на пътни превозни средства и паркиране тупиковият участък от улицата към площад „Св. Св. Кирил и Методий“ и едноименния храм.
Умоляват се гражданите и гостите на Бургас да спазват въведената временна организация в посочените места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *