Поморие бе домакин на областния етап от викторината „Да запазим децата на пътя”

 

В края на месец март в залата на ОДК – Поморие се проведе общинският кръг от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

Областният ѝ етап се състоя днес и организацията му отново бе поверена на Общински детски комплекс – Поморие. Участие в полезната надпревара взеха ученици в 5, 6, 7 и 8 клас от СОУ „Иван Вазов” Поморие, ОУ „Княз Борис I” Бургас, СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе и ОУ „Г. С. Раковски” Оризаре.

Знанията на всички състезатели бяха тествани на няколко етапи: решаване на листовки, викторина с въпроси, сглобяване на пъзел с пътен знак, установяване на повреда на велосипед и оказване на долекарска помощ.

Макар и по-сложни, представените пътни ситуации и казуси не успяха да затруднят младежите и разликите

в крайното класиране бяха почти незначителни.

Отговорите на всички отбори бяха внимателно оценявани от почетното жури с председател инспектор Георги Димитров от РУ Полиция – Поморие и членове: Илко Илчев – директор на ОП „Социално обслужване”, Георги Костадинов – експерт „Транспорт и инфраструктура” и Атанас Карамуков – автоинструктор от Съюза на българските автомобилисти.

„По-важното днес не са спечелените точки и крайното класиране, а времето, което сте отделили в подготовката за това състезание. Наученото тук ще бъде полезно както за вас и връстниците ви, така и за вашите родители и близки, защото всички ние сме участници в движението ежедневно и трябва да бъдем отговорни към себе си и останалите на пътя”, каза инспектор Димитров в края на днешното мероприятие.

Финалното подреждане прие следния вид:

  1. СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе
  2. ОУ „Княз Борис I” Бургас
  3. СОУ „Иван Вазов” Поморие
  4. ОУ „Г. С. Раковски” Оризаре

 

Община Поморие бе осигурила медали, купи, грамоти и подаръци за всички участници.