По Черноморието слънчево време

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът в повечето райони ще остане от южната четвърт, слаб, в източните райони – до умерен. Температурите ще се задържат високи, преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°.

За утре НИМХ обявява оранжев код за интензивни валежи и гръмотевици за областите Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Жълт код е в сила за областите Видин, София – област, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 17°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *