Прогноза за месец юли 2024 година

Всички са чували за ретроградния Меркурий, но е важно да се знае, че всички планети освен Слънцето и Луната имат ретроградно движение. Това означава, че принципът на планетата е забавен и насочен на вътрешно ниво.
Юли започва с две ретроградни планети – Сатурн и Нептун. Сатурн върви назад от 29 юни, а Нептун – от 2 юли. Темите, свързани с двете планети ще бъдат затруднени и най-вече в началото на прехода. Малко преди планетите да тръгнат назад, имат период на обръщане, през който стоят на едно място и се нарича статична фаза. По времето на статичната фаза принципите на планетите са силно проявени в живота ни. Усещането е като трън в петата, болезнено.
Сатурн дава забавяне до 6 юли – с документации, с работа с държавни институции, със строителни инициативи. Нептун засяга емоционалното състояние. Дава свръхчувствителност, дълбоко преживяване и чувствата не могат да намерят външен излаз. Особено труден период за хора с психични заболявания – може да има обостряне на състоянието до средата на юли.
Внимавайте – Нептун носи всякакви проблеми с водата. Не влизайте на дълбоко в морето, възможни са подводни течения. Или непредвидени течове у дома.
Ето и останалите важни астрологични събития през месеца:
* На 2 юли планетата на комуникацията Меркурий влиза в Лъв. Общуването става по-ярко и демонстративно. Изразяването става по-лесно и спонтанно. За хората, чиято професия е свързана с изяви пред публика това е период на повече популярност и успехи. Добър период за рекламиране, популяризиране на идеи и продукти, креативност. Меркурий остава в огнения Лъв до 26 юли. До 6 юли обаче Меркурий прави опозиция с Плутон, а това дава доста напор в общуването – казват се тежки думи, а конфликтите се задълбочават ако не съумеем да се овладеем и да спрем навреме. Добре е добре да обмислим преди да кажем нещо. Ще си спестим скандал.
* От 8 до 22 юли Марс прави съвпад с Уран. Това е напрегнат и травматичен аспект. Засилва се нервното напрежение. Добре е да се внимава при работа с електричество.
* На 6 юли е Новолуние в Рак. Едно относително благоприятно новолуние – Слънцето, Луната и Венера са в Рак и правят хармоничен аспект към Сатурн, което задава дългосрочност и стабилност на заложеното ново начало.
* От 9 до 16 юли Венера прави опозиция към Плутон и това активизира страстта, но и ревността. Тежки вътрешни преживявания. Към тази конфигурация се присъединява и Слънцето, а това още повече дава усещането за предопределеност на събитията, случващи се в този период, който е до началото на август. Противопоставяне на колектива.
* На 11 юли Венера сменя знака си и влиза също в Лъв. Емоциите стават огнени. Желанието за флирт и ярка любов се увеличава.
* На 21 юли планетата на действието Марс сменя знака си и влиза в Близнаци. Това дава повече активност в комуникацията и по-смело заявяване с думи. Подвижен ум, интересни идеи и нов поглед към прозаични ситуации, сътрудничество. Творчески и оригинални решения.
* Същият ден е и Пълнолунието по оста Рак-Козирог, а главното действащо лице в звездната конфигурация е Плутон. В астрологията наричаме Плутон „божията воля“ и съветът ми е да останем наблюдателни за знаците, които ни се дават през този период. Няма много опции за действие освен разумно да се преценят нещата и добре да се обмислят действията.
* От 22 юли Слънцето започва своя едномесечен преход в Лъв, а противостоенето му с Плутон прави ситуациите да изглеждат като спуснати свише. Слънце опозиция Плутон  се задържа до началото на август.
Юли се очертава като предизвикателен месец, но в никакъв случай не може да се каже, че е драматичен. Ще има дълбоки преживявания, ще има бурни страсти и вътрешни конфликти, но никога не бива да забравяме, че от Вселенска гледна точка няма „добро–лошо“, а има „в повече“. Всичко, което е в повече е нещо, което трябва да изоставим. И именно това ще ни покаже Плутон – кое в нас е над допустимото и кое е добре да пуснем.
Прекрасен юли!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *