Разбиха престъпна група с наркотици за 400 хил. лева

Неутрализирана е престъпна група за разпространение на наркотици, чийто лидер е от Бургас. Той е взимал със себе си при сключване на сделки в градове в България невръстното си дете и съпругата си.

Задържани в акцията са петима души. На трима от тях е наложена постоянна мярка задържане под стража. Издирват се още 2 лица към настоящия момент. Специализираната операция е проведена на територията на София, Стара Загора, Варна и Бургас, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Георги Чинев и представители на ГДБОП – комисар Боян Раев – заместник-директор и комисар Ради Пенев – началник отдел.

Групата е наблюдавана от началото на годината. Откритият е около 2.3 кг метамфетамин, над 12 кг коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност по цени на съдопроизводството е за около 400 хил. лв., но на свободния пазар тя е доста по-висока.

Комуникацията между участниците в групата е ставала единствено през мобилно приложение и с личен контакт. Локациите при срещите им в всеки път били различни. Групата се е снабдявала с дрогата от различни места от България, има данни, че част от наркотика е влизал от страни на ЕС у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *