News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Културни пластове до 9-ия метър под земята откриха в Минералните бани  (още ...)
21.10.2009 17:35:02

Извършените през 2009 г. геоложки сондажи и археологически анализи показват, че в Минералните бани край Бургас дълбочината на културните пластове е над 9 м. Там вече излизат находки от ІV-І хил. преди Христа. При следващи проучвания се очаква откриването на ранни съоръжения, свързани с обитаването на района около минералните извори, използвани от хората и приемани за свещени от най-дълбока древност.
Днес на Минералните бани се проведе пресконференция на открито, по време на която бяха съобщени любопитни данни за резултатите от археологическите проучвания на този обект. След усърдна работа през топлите месеци на 2009 г. древните терми са почти разкрити. 

Читалищен театър “Просвета” ви кани на спектакъл  (още ...)
09.10.2009 12:42:35


Читалищен театър “Просвета” има честта да ви покани на спектакъла “Убийство на улица “Солна” по Паул  Потнер.
Представлението ще се играе на 14 октомври 2009 г. /сряда/ от 19.00 ч. в салона на Санаториума на МЗ в гр.Поморие.

Режисьор на спектакъла е Георги Къркеланов.

Благодарствено писмо до кмета на община Поморие инж.Петър Златанов  (още ...)
09.10.2009 12:33:13

Г-н Златанов,


Фондация „Сила за живот” и участниците в Международния музикален фестивал за хора с физически увреждания-Поморие 2009, Ви благодарим от сърце за вниманието и помощта, която ни оказахте за реализирането на нашия фестивал.

Прекараните дни в град Поморие ще останат незабравим спомен за нас.

Бъдете здрав и никога не загубвайте човешкото в себе си. 

Фондация „Сила за живот”

Откриване на учебната година в ОДК-Поморие с изложба-конкурс  (още ...)
06.10.2009 12:55:39

На 1-ви октомври в Общински детски комплекс бе открита новата учебна година. Вратите на комплекса са широко отворени за всички, които искат да изучават английски език, изобразително изкуство, музика и народни танци. Откриването на учебната година стартира и с традиционната  изложба – конкурс „Децата рисуват цветята, морето, света”. Участваха над 200 деца от Русия, България и Германия. Отличени бяха най-добрите творби, като награди бяха връчени и от Община Поморие; Фондация за екологично възпитание в Европа- Българско движение „Син флаг”, които са и съорганизатори на конкурса. Творбите са подредени в изложбената зала на ОДК и могат да бъдат разгледани всеки ден от 10.00 до 15.00 часа, информира Анета Драгнева-Данаилова

Мажоретен състав при читалище"Просвета"-Поморие отбеляза 7-годишен рожден ден  (още ...)
05.10.2009 16:56:59

Мажоретният състав при читалище"Просвета"-Поморие е създаден през 2002 г., с художествен ръководител Жулиета Малчева. Има богат репертоар от мажоретни, характерни, класически и съвременни танци и е с  множество участия в традиционните празници на Поморие и в страната. Танцова формация "Фреш" към мажоретен състав е с първо място за модерен балет в  Международния фестивал "Созополска панорама" 2007 г. Зае първо място на Третия отворен конкурс-Фестивал по Бели денс-гр.Хасково и купата на Фестивала "Източно вълшевство"-2008 г. Спечели  втора награда на международния конкурс за модерен балет в гр.Созопол през 2008 г. Получи първо място в Националния отворен танцов фестивал "Хармония и сила" гр.Приморско през 2008 г. за танцувални мажоретки и второ място за парадни мажоретки. Първо място и носител на "Диамантената корона на Орфей" получи на Втория Световен младежки фестивал в Италия "Орфей в Италия"-2009 г., взе наградата за оригинална хореография и наградата на публиката.

Международен ден на възрастните хора – 1 октомври   (още ...)
01.10.2009 07:52:34

1-ви октомври е ден на възрастните хора. По този повод община Поморие организира празник за гражданите от “златната възраст. Тържественото събиране започва в Клубовете на пенсионера в гр.Поморие, гр.Каблешково, с.Бата, с.Горица, гр.Ахелой и с.Гълъбец. В Център „Свети Георги” от 18.00 ч. днес е организирано забавлението за живеещите в старата градска част, а за жителите на кв. „Св.Георги” забавната програма ще бъде в Кафе „Трафик”. Чрез пенсионерските клубове на територията на община Поморие възрастните хора водят по-организиран живот, със социо-културни дейности, част от които са самодейните състави. Тези дейности разнообразяват до голяма степен ежедневието на хората от „златната възраст”. Те се чувстват полезни, значими и се занимават с това, което им харесва. Развитието и разнообразяването на социалните услуги в пенсионерските клубове обуславят качеството на живот на населението от община Поморие.

НЧ ”Светлина”-Поморие открива учебната 2009/2010 година  (още ...)
28.09.2009 17:19:58

Народно Читалище ”Светлина” гр.Поморие открива учебната 2009/2010 година на 05.10.2009 г. /понеделник/. Справки и записвания на тел: 0596/ 3 35 93, 3 20 63.
Желаещите могат да се запишат за обучение в следните направления и дейности:
 
1.Обучение в начална компютърна грамотност и съвременни средства за комуникация - работа с ел. поща, скайп, интернет
2.Подготовка на кандидат - гимназисти с приемен изпит по български език и литература
3. Чуждоезиково обучение:
• английски език - І - во и ІІ - ро ниво х 110 учебни часа за възрастни
• немски език - І- во ниво х 100 учебни часа за възрастни
• английски език за ученици от 1 - ви до 7 - ми клас - един път седмично х 2 учебни часа - 1,2,3,4,5 - то ниво
4. Школи по изкуствата :
• Детска музикална школа по пиано и солфеж - два пъти седмично по 1 учебен час по график и 1 час солфеж
• Школа по изобразително и приложно изкуство - един път седмично х 2 учебни часа
• Куклено-театрално изкуство за деца и юноши - два пъти в седмично х 2 учебни часа, само в събота и неделя.

За Райна Кабаиванска и стипендиантите й -нестихващи овации   (още ...)
28.09.2009 08:54:33

На крака и с нестихващи овации бургаската публика посрещна примата на операта Райна Кабаиванска. Тя пристигна в Бургас по покана на кмета Николов и със съдействието на почетния консул на България в италианската област Тоскана Алесандро Бузони, за да изнесе галаконцерт. В него взеха участие и ученици от майсторския й клас. Под диригентството на Найден Тодоров от Бургаското оперно-филхармонично дружество първи на сцената пяха Диана Василева - стипендиант трета година, поморийката Биляна Данаилова и Доротея Доротеева - стипендианти от тази година. В концерта взе участие и още един неин възпитаник  Кирил Шарбанов, който  е получил голямата стипендия от фондация "Америка за България".Четиримата стипендианти изпълниха по две арии. Биляна Данаилова от Поморие   изпя арията на Ла Меро от операта „Царят пастир” на Моцарт и Лино от „Турандот” на Пучини. Със своите изпълнения  младите таланти заслужено получиха овациите на публиката. 

Поморийка ще пее на една сцена с Райна Кабаиванска   (още ...)
25.09.2009 14:33:27

Световната оперна прима Райна Кабаиванска се завръща днес в родния си град. Тя ще пее на сцената на  бургаската опера  в неделя, заедно с четирима свои ученици от майсторския й клас, между които е младото сопрано от Поморие- Биляна  Данаилова. Поморийката ще изпее арията на Ла Меро от операта „Царят пастир” на Моцарт и Лино от „Турандот” на Пучини. ”Вълнувам се много, защото за мен е изключителна чест да съм на една сцена с Райна Кабаиваска”, каза Биляна. На големия концерт, който ще започне в 19.00 ч. на 27 септември Биляна Данаилова ще облече рокля в цвят корал. Музикалният талант на момичето е наследен от нейните родители. Майка й Анета Драгнева-Данаилова е диригент на хор Прима” –Поморие, а баща й  Владимир Данаилов е главен художествен ръководител на танцов ансамбъл „Раковина”.

Празник на град Каблешково  (още ...)
25.09.2009 12:37:51

На 26 и 27 септември град Каблешково ще отбележи своя празник. Жителите и гостите на града  са в празнично очакване.  По стара традиция това става в последната седмица на месец септември. Празникът се осъществява благодарение подкрепата на  Община  Поморие. За доброто настроение на всички  НЧ „Атанас Манчев"  е подготвило празничен концерт.  С песни и  танци  малки таланти и певицата  Ана Мария  с оркестъра си  ще  веселят  жители  и гости  на града  в съботната вечер  от 19.00 часа на централния площад.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.