Прогноза за месец май 2024 г.

Настъпи май – месец, през който животът се събужда. Пролетта е сезонът, през който всяка птичка и тревичка се показват с цялата си красота, природата ни представя най-пъстрия си спектакъл с най-голямата си прелест…

Май е месецът на Телците – най-здравият и жизнелюбив знак. Телецът е земен, материален знак, а това означава, че хората, родени под него са с засилен усет към земните блага – вкусна храна, качествени материи, връзка със земята, природата. Слънцето е в Телец от  19 април до 20 май, а това още повече засилва тенденцията от месец април – съвпада на Юпитер с Уран. Този съвпад се случва веднъж на 12 години и залага ново начало – разширение през промяна. Това е валидно, както за отделния индивид, така и за всеки колектив. Тази промяна е нещо, което няма как да не се реализира и през май ще се усеща още по-интензивно. Слънцето в Телец ще направи преход през двете планети и ще донесе усещането в нас, че е време да запретнем ръкави и да положим усилия да направим устойчиви идеите си. Ще търсим начини за увеличаване на доходите и реализиране на материална стабилност.
Също като април месец май е наситен откъм събития, „вкарва“ ни в ситуации и ни „принуждава“ да не спираме. Няма водещи негативни аспекти през май, по-скоро е месец, наситен с активност.
Ето и най-важните звездни позиции през май:
– Почти през целия месец, до 24 май, планетата на любовта и емоциите Венера е в собствения си знак Телец. Това положение на планетата е много благоприятно за финансови инвестиции, вложения и големи покупки. Венера в Телец дава устойчивост на чувствата. Усещането е, че знаем какво искаме – и материално, и емоционално. Венера също се присъединява към стелиума Юпитер-Уран-Слънце и още повече внася усещане, че сме готови за промяна. Важно е да се отбележи, че промяната не е мимолетна, напротив всичко, което предприемем сега, ще донесе последствия с години напред.
– От 1 май до 8 юни Марс преминава през Овен. Това прави хората активни. Аспектът засилва решителността, смелостта и съответно всяка идея и намерение има ресурса да се развие в реален проект, защото Марс в Овен задава именно импулс за действие.
– На 20 май Слънцето прави преход в зодиакалния знак Близнаци, а това засилва желанието за комуникация. Информацията е важен ресурс и това е благоприятен период да се борави с нея.
– На 8 май към 7 часа българско време е Новолунието в Телец – този ден и последващата седмица е подходяща за стартиране на нови проекти, големи покупки, финансови вложения и инвестиции. Промяна през разширение в бизнеса също е препоръчителна.
– Пълнолунието е на 23 май и няма кой знае какви напрегнати аспекти. Залага темите за избор между действие и изчакване на подходящия момент за това. Опозицията между Слънце и Луна винаги ни изправя пред раздвоение.

Общо взето месец май ни предлага  интензивност на събития и нови възможности, които е добре да предприемем, защото звездите показват, че това е пътят, който ще разшири хоризонтите ни.
Светли празници!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *