АБВ с нов председател

Финансистът Константин Проданов е новият председател на АБВ. Той бе избран на мястото на Георги Първанов. Останалите номинации бяха на Трендафил Величков, Мариана Тодорова, Марин Киров и други.

“Налага се АБВ да се промени радикално”. Това каза новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. “Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво”. Проданов коментира, че от самото начало силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят.

Според него трябва да се поговори за това какъв тип организация ще бъде АБВ оттук нататък. „В организационно отношение постигнахме много. Променената ситуацция налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие”, заяви новоизбраният лидер на АБВ,цитиран от Кросс. “Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни”, допълни още той. По думите му АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство.