Актуална информация за пътната обстановка

Затворен е пътят за с. Козичино, но се работи по почистването му. В община Поморие се пътува при тежки зимни условия, видимостта е намалена, а на места се образуват сериозни снегонавявания. На пътя Поморие-Каменар, Медово-Бата-Страцин и Медово-Гълъбец-Порой работят по две снегопочистващи машини. При необходимост може да се търси помощ на следните телефони:

  • 112  – единен номер за спешни повиквания;
  • 0596 22504, 24003  дежурни Община Поморие;
  • 0596 22090  дежурен РУП Поморие;
  • 056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас.

В селата Каменар, Порой, Гълъбец, Горица, Дъбник и Козичино електричеството е прекъснато, но EVN  работи по отстраняване на аварията. Няма данни за бедстващи хора, съобщават от Община Поморие.

Поради снегонавявания и лоша видимост е спряно движението по път III-6009 Каблешково – Ахелой. Ограничено е движението за всички  МПС  по път I-9 Несебър – Равда поради снегонавявания и лоша видимост

Временно е ограничено движението по път III-906 Каблешково – Бургас поради обилен снеговалеж и силен вятър. По същата причина временно е ограничено  и движението по АМ “Тракия” в участъка Ямбол – Бургас , съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Обходен маршрут за МПС до 12 т по направлението Ямбол Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходен маршрут за МПС над 12 тона по направлението Ямбол-Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Заради авария е спряно осветлението в тунел „Траянови врата“  на АМ „Тракия“. Движението по магистралата от км 288 до км 289 се осъществява в скоростната лента в посока Бургас поради изтегляне на аварирал товарен камион