Антиправителствени протести – ден 88

protesti688-ми ден продължават антиправителствените протести.  Недоволните от управлението отново се събраха в т.н. Триъгълник на властта, за да поискат за пореден път оставките на премиера и на главния прокурор.

“От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и “Воля” на Марешки – ги обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна, каза  Николай Хаджигенов. “Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни”, заяви още той.

“Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората-  честни избори, трябва да стигнем до там”, заяви проф. Велислав Минеков. “Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце”, добави Минеков.

Днес „Отровното трио” заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава, добави той.

Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник,  5 октомври, ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти, с които ще разговарят за състоянието на демокрацията и правосъдието и за различни проблеми у нас преди началото на сесията на Европейския парламент. Всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, и имат възможност, са добре дошли да подкрепят усилията евродепутатите да бъдат информирани преди началото на заседанието на ЕП, призоваваха организаторите.

Дебатът започва в 21.00 ч. българско време  и може да се следи в интернет страницата на Европейския парламент