Антиправителствени протести – ден 96

protest-2-09Антиправителствени протести продължават вече 96-ти ден.  Искането продължава да е същото:  оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.  Движението по бул. “Цар Освободител” е блокирано от демонстранти и камион с озвучителна техника. Пространството в т.н. “триъгълник на властта” се озвучава от рок музика,

На площад “Независимост” в столицата се чуват свирки и вувузели, развяват се знамена, а протестиращите скандират “оставка”, “мафия вън”, “Борисов вън” и “Гешев е позор”.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира заявената стачна готовност на полицейския синдикат заради липсата на увеличение на заплатите в МВР. Хаджигенов заяви, че “отровното трио” ще подкрепи полицаите в техните искания:

“Това е един протест, който ние ще подкрепим, защото всички ние, заедно, повече от 3 месеца сме тук и сме обединени от различни неща. Сега те се борят за хляб. По-голямата част от нас тук нямаме проблеми с хляба. Ние имаме морален проблем. Тук е обединението между моралния протест на тези хора и гладния протест на тези хора, защото те са гладни! Тук сред нас почти 100 дни има хора със всякакви цели, така че ние сме заедно. Целта е една. И тя е оставка”.

Антиправителственият протест в София премина в традиционното шествие от пл. “Независимост” до Орлов мост.

„Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България! Няма да спрем! Заедно сме по-силни и само заедно ще успеем“, казаха организаторите и  призоваваха за присъствие на предстоящото Пето Велико Народно въстание, което ще се проведе в 100-ния ден от гражданското недоволство – петък, 16 октомври, от 17.00 ч.

На 18 октомври /неделя/ и в чужбина българите излизат на общ протест