Без нови рокади в МВР

mvrНад три часа съвещание при служебния вътрешен министър с директорите на главни дирекции в МВР и директора на столичната полиция. Обсъдена е подробно работата на всяка от структурите и състоянието на щата ѝ.

Няма промени на ръководните постове на Вътрешното министерство – няма освободени, пенсионирани или сменени. На оперативка с директорите на главни дирекции са обсъждани текущите задачи и това, което вършат в момента отделните звена, както и това, което трябва да направят, за да осигурят нормалното протичане на изборите на 11 юли, съобщи КРОСС

„МВР е най-силният орган в правителството. Така че, съвсем логично и съвсем нормално е да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в нашата страна и са по искане на българските граждани“, заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Тежката задача за противодействие на престъпленията, свързани с упражняването на политическото право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран, е в МВР, подчерта Рашков.

На въпрос наясно ли са в МВР кои са горещите точки на купуване на гласове Рашков увери, че се прави анализ на наличната до момента информация.