БСП внася вот на недоверие срещу правителството

Както е обещано, БСП днес трябва да внесат в парламента вота на недоверие към правителството. Той ще е на тема корупция. В крайна сметка от левицата решиха да го внесат сами, въпреки множеството срещи с ДПС, след които се смяташе, че двете партии ще го внесат заедно. От Движението казаха още миналата седмица, че ще гласуват против правителството, но със собствени мотиви и аргументи, съобщава Кросс.

„Атакуваме правителството по темите здравеопазване, обществени поръчки, строителство, саниране и контрабандата”, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова и поясни, че БСП засяга няколко сектора, а конкретиката остава за дебата и дните около дебата.

Относно темата за корупцията и фактът, че БСП се отказа да внесе вота на недоверие заедно с ДПС Нинова коментира: „По-добре сами срещу корупцията, отколкото като част от статуквото, което я брани.”

Тя заяви, че вотът е подписан от 80-те депутати от ПГ на „БСП за България” и подчерта, че от гласуването на вота ще си проличи кой иска да се бори с корупцията и кой не.