Ватерполисти отбелязват Никулден с турнир

Първи Никулденски турнир по водна топа ще се проведе в Бургас по случай празника на града. Пилотното издание на надпреварата носи името на свети Никола Чудотворец, закрилник на всички рибари и моряци. Домакин на състезанието е СКВТ „Черноморец”, който съвместно с община Бургас е организатор на спортната проява.
Турнирът е за деца, родени 2004 и по-малки, и жени. Той ще се проведе на 5 и 6 декември на басейна в „Меден рудник”. Участие в него ще вземат отборите на „Черноморец”, КПС „Варна” и столичните „Славия” и „Локомотив-Н.Н.”.
В първия състезателен ден, на 5 декември, програмата на турнира ще предложи на любителите на водната топка две морски дербита. Те са между домакина „Черноморец” и КПС „Варна”. От 9.30 часа в събота ще играят детските формации, а след официалното откриване, което е от 10.30 ч., сили ще премерят и жените.
В неделя, навръх Никулден, ще бъдат излъчени победителите. Всички участници в първото издание на турнира ще получат от организаторите специално изработени плакети.
Никулденският турнир е част от спортната проява на община Бургас за празника и ще премине под мотото „Бургас – Европейски град на спорта 2015”.

ПРОГРАМА

5 ДЕКЕМВРИ
09:00 Черноморец – КПС Варна /деца/
10:30 Откриване на турнира
10:45 Черноморец – КПС Варна /жени/
16.30 КПС Варна – Локомотив-Н.Н. /жени/

6 ДЕКЕМВРИ
09:30 Черноморец – Славия /деца/
10.30 Черноморец – Локомотив-Н.Н. /жени/
11:30 Награждаване