Виртуален Никулден в Бургас

nikuldenСъбития за Никулден в Бургас, които са включени в празничната програма тази година, ще могат да бъдат гледани само онлайн, на страниците във ФБ на кмета Димитър Николов – https://www.facebook.com/dnikolov.eu и на Община Бургас – https://www.facebook.com/Burgas.Municipality

Програмата ще започне с празнична литургия от храм “Св. св. Кирил и Методий” в 09.00 часа. В 09.30 часа ще бъдат обявени новите почетни граждани на Община Бургас. Следващото събитие е издигането на българския, европейски и общински флаг в 10.30 часа, а в 11.00 часа е освещаването на обредната никулденска трапеза. В 12.00 часа ще бъде почетена паметта на загиналите рибари и моряци и отслужена заупокойна молитва. В 13.00 часа ще звучат корабни сирени и ще може да се гледа в мрежата кратка демонстрация на водни оръдия. В 17.30 ще започне празничния онлайн концерт с любими бургаски изпълнители.

В информационните канали на кмета Николов и Общината в социалните мрежи ще могат да бъдат видени 16 емоционални видеа. Да се чуят поздравите на 70 именити бургазлии на всякаква възраст, както и от няколко известни приятели на града. Сред тях има музиканти, шеф готвачи, художници, преподаватели, филмови дейци, писатели, актьори, лекари, талантливи деца и др.

“Златната снимка” на имениците тази година представлява 6-минутно видео с музикален фон, включващо изпратени фотографии. Очаквайте го в социалните мрежи след 13.00 часа.