Връчиха дипломите на несебърските зрелостници

На специално организирано тържество в заседателната зала на СОУ ”Любен Каравелов” – Несебър 40 зрелостници от Випуск 2015 получиха дипломите си завършено средно образование. Те им бяха връчени от кмета на Община Несебър. В своето приветствие Тодорка Желязкова – директор на училището изрази задоволство от постигнатите резултати на зрелостниците и им пожела попътен вятър за успешна реализация в живота. Тя съобщи, че трима от завършилите са с отличен успех, а първенец на випуска е Кристиян Станиславов Попов от XII а клас с успех от дипломата – 5.89.
Високите постижения на 12-класниците на държавните зрелостни изпити са плод на упорития съвместен труд на ученици и учители.
На задължителната матура по български език и литература несебърското училище зае 7-мо място сред 49 учебни заведения в Бургаска област. На матурата по философски цикъл е на 1-во място, по биология и здравно образование – на 2-ро, по английски език – на 5-то, по руски език – на 6-то, по география и икономика – на 13-то.
Дипломите на зрелостниците връчи кметът на Община Несебър Николай Димитров – възпитаник на несебърското училище. Той пожела на всички да следват своите планове и мечти и им препоръча да не спират да се учат и образоват.
На церемонията стана известно, че една част от завършилите вече са приети за студенти в университети в България и в чужбина.
Мара МОМЧИЛОВА