Гръмнаха златарско ателие в центъра на Бургас

На 22.12.т.г. около 03.30 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за нанасяне на материални щети на златарско ателие, разположено на ул. „Фердинандова“ № 38 в Бургас. При извършения оглед е констатирано, че в ателието няма проникване и извършена кражба. Счупени са стъклата на златарското ателие, близко разположена пицария, офис на фирма за бързи кредити и предното стъкло на лек автомобил, паркиран в района. Образувано е досъдебно производство по чл. 333 от НК / унищожаване или повреждане на имущество със значителна стойност, чрез взрив/.

Няма пострадали хора.

По случая са назначени различни експертизи, сред които физико-химична, биологична и други, резултатите от които ще дадат яснота за начина на извършване на деянието и използваните средства.  Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в района. Извършват се разпити на свидетели и живеещи в близост граждани,съобщават от ОДМВР-Бургас.

Процесуално-следствените действия на полицейските служители, ангажирани с инцидента продължават под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас.