До 11 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

Всички, които имат настоящ адрес на територията на община Поморие към дата 26 септември 2016 година , могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес. Независимо, че постоянният им адрес се различава от настоящия, те могат да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. по настоящ адрес. Бланката е утвърден образец спрямо изборните книжа и се предоставя на място от общинската администрация. Срокът за подаване на заявленията е до 11 март 2017 г.Това е начинът избирателите да упражнят правото си на вот на място, вместо да пътуват до населеното място по постоянен адрес. Организирано е дежурство в общинската администрация и кметствата в община Поморие на 11.03.2017 г. /събота/ от 08.30 часа до 12.30 часа и от 13.00 часа до 17.00 часа. След вписването на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия при произвеждане на избори за Народно събрание на 26.03.2017 г., заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец (Приложение № 14- НС) от изборните книжа или чрез електронно заявление през интернет страницата на общината по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане по чл. 36 от Изборния кодекс за гласуване по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден- 11.03.2017 г. включително.

Избиратели с трайни увреждания, които не са подали заявление в срок може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това не по- късно от 5 дни (20.03.2017 г.) преди изборния ден и при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна избирателна комисия.