ЕК представя Доклада за социално-икономическото развитие на България

Представителството на Европейската комисия в България организира форум за представяне на Доклада на ЕК за България, който се публикува ежегодно в рамките на т.нар. Европейски семестър. Докладът покрива теми като икономическа ситуация, дисбаланси и рискове, финансов сектор, пазар на труда, развитие на социалната сфера и образованието. Той ще бъде представен на 10 март 2016 г, от 9.00 ч. в Зала на Дома на Европа, ул. „Г. С. Раковски“ 124, София.

Европейският семестър е годишният цикъл, в който Европейската комисия наблюдава социално-икономическото развитие на страните членки.

Основните заключения на доклада ще бъдат представени от Ищван Секели, директор в Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ и от Стефан Улсон, директор в Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия.

Представянето ще бъде последвано от дискусия и два работни семинара, посветени на предизвикателствата за финансовия сектор и пазара на труда, социалната сфера и образованието. Участие в работните семинари ще вземат експерти от различни генерални дирекции на Европейската комисия, които отговарят за България.

Докладът беше публикуван на 26 февруари 2016 г. и е достъпен на следния линк https://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2016/cr2016_bulgaria_en.pdf