Жълт код за силен вятър в цялата страна

vqtar1Жълт код за бурен вятър е обявен в цялата страна. Поривите могат да стигнат до 90 км/ч. Вятърът ще бъде студен от северозапад. Температурите ще се понижават. Сутрешните ще бъдат от -6 до -1 градус. Максималните ще са от – 2 до + 3 градуса. Вятърът ще бъде с по-ниски стойности.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг, сочи прогнозата на НИМХ.Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в открито море до 4. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – от запад ще се повишава и до вечерта ще достигне средната стойност за месеца. Днес със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще нахлува студен въздух.

В сряда остава ветровито, валежи няма да има. Дневните температури ще се повишават. А в четвъртък вече вятърът ще отслабне и рязко ще се затопли още. Максималните температури на места в Източна България и Предбалкана ще прескочат 10 градуса. До края на седмицата времето ще остане сравнително топло за периода и с много малка вероятност за валежи.