Засилен полицейски контрол по празниците

komisar-ivanov“Предстоят четири почивни дни, в които много предприятия и учреждения няма да работят. Това означава, че отпада основанието “отиване на работа” за влизане и излизане от областните градове”, коментира главен комисар Ивайло Иванов на извънреден брифинг на професионалното ръководство на МВР.

Той изтъкна, че проверките на оставяните в КПП-та на входовете и изходите на областните градове декларации са показали стотици нарушения. От общо 9 312 проверени документа са установени 614 лица, посочили, че “отиват на работа”, които нямат сключен трудов договор за такъв вид дейност. 80 от тях дори са регистрирани в Бюрото по труда.

Той подчерта, че ограничителните мерки не са репресивни, нито целят да създават затруднения за гражданите. Гл. комисар Иванов категорично заяви “Не искаме да санкционираме никого, противоепидемични мерки имат “единствената цел да предпазят здравето на хората”.

Директорът на Главна дирекция “Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски подчерта, че контролът на КПП-та ще бъде засилен, като няма да се допуска преминаването през тях на лица, които нямат никаква основателна причина да пътуват.

Ще има осигурена охрана на над 4000 християнски храмове в страната. Те ще подсигуряват спазването на мерките за ограничение на разпространението на Covid-19 у нас. Ще има и засилено присъствие на “Пътна полиция” по републиканските пътища. Както обикновено от ГДПБЗН са проверили храмовете в страната и са издали предписания, където е необходимо.