Зачестяват случаите на шофиране след употреба на алкохол

Зачестяват случаите на шофиране след употреба на алкохол:

На 15.04.т.г. около 18.35 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов», срещу бл. 410, к-с «Меден Рудник» в посока магазин «Кауфланд», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Крайслер», с бургаска регистрация, управляван от 43- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,97 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа със заповед за полицейско задържане.

На 15.04.т.г. около 22.00 ч. в бургаския квартал «Долно Езерово», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мазда 6», с бургаска регистрация, управляван от 35- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,94 промила. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа.

На 16.04.т.г. около 14.35 ч. в района на бл. 236 в ж.к. «Меден Рудник», служители от Специализираните полицейски сили установили самокатастрофирал товарен автомобил «Пежо Партнер», с бургаска регистрация, управляван от 43- годишен бургазлия. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел – 2.92 промила. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа.

На 16.04.т.г. около 17.00 ч. в бургаския квартал «Рудник» служители от пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Деу Нубира», с бургаска регистрация, управляван от 57- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,52 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 17.04.т.г. около 13.15 ч. на пътя с. Сини рид – разклона за с. Разбойна, служители от Районно управление – Руен спрели за проверка л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 32- годишен мъж от руенското село Подгорец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,17 промила. Работата по случая продължава.

На 18.04.т.г. около 00.00 ч. в района на кръговото кръстовище пред хотел «Мираж», служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас подали звуков и светлинен сигнал за спирането на лек автомобил «Фолксваген Туарег», с търговишка регистрация, чийто водач извършва рязка маневра и неподчинявайки се на полицейските разпореждания увеличава скоростта си и се опитва да избяга, преминавайки по пътя от Бургас в посока София. На отбивката за «Чикън груп» лекия автомобил се опитал да излезе от главния път, но в последния момент водачът му се отказал и спрял на       спирката срещу магазин «Джъмбо». Констатирано е, че 37- годишният водач от руенското село Каравельово шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,94 промила / отказал е кръвна проба за химически анализ/. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Работата по случаите продължава, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.