И Община Поморие обяви грипна ваканция за учениците от 25.01. до 29.01.2018г.

В грипна ваканция излизат всички училища на територията на община Поморие, за периода от 25 до 29 януари 2018 г., включително.

Към момента, епидемиологичната обстановката в общината е нормална. Заповедта на кмета се основава на т.2 от Протокола от заседанието на Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, в която се препоръчва „Преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на обл. Бургас”, като противоепидемична мярка срещу разпространението на грипа за която ви уведомихме по-рано.

По информация на РУО Бургас има възможност за преструктуриране на учебния материал, така че неучебните дни да не се отразят негативно върху учебния процес.

Сред другите превантивни мерки са: детските градини да работят, но в режим на засилен контрол, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите операции, също така свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Сред другите превантивни мерки, които влизат в сила са: детските градини да работят, но в режим на „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите операции, също така свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
В понеделник Щабът за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще проведе повторно заседание и след запознаване с актуалната обстановка ще вземе решение кои мерки ще останат в сила и кои ще бъдат отменени.