Над 11 000 подоходни декларации вече са подадени в териториалната дирекция на НАП Бургас

Над 11 000 подоходни декларации вече са подадени в териториалната дирекция на НАП Бургас. До момента всяка втора декларация се подава електронно. Всеки, който има персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, може да декларира доходите си за 2021 година и чрез активната вече предварително попълнена декларация, достъпна в Портала за електронни услуги на НАП.Преди да се потвърди попълнената декларация е необходимо да се прегледа внимателно и ако трябва – да се допълни или коригира.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.
Данъчната кампания за деклариране доходите на физически лица, получени през 2021 г., приключва на 3 май.До 30 юни е срокът за деклариране и заплащане на корпоративния данък. Декларирането се извършва единствено по електронен път, а заплащането на дължимия данък може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на НАП, във всяка банка с попълване на вносна бележка за издължаване към бюджета или с пощенски запис. Близо 1000 фирми са подали вече своите декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, посочват още от НАП Бургас.