Президентът свиква допълнителни консултации за връчване на мандат за правителство

Във вторник и сряда президентът ще проведе допълнителни консултации с парламентарните групи в рамките на конституционната процедура за връчване на мандат за съставяне на правителство.

На 17 август Румен Радев ще приеме първо представители на парламентарните групи на “Има такъв народ” , после и на ГЕРБ-СДС и на “БСП за България” .

В сряда държавният глава ще проведе консултации с представители на парламентарните групи на “Демократична България”, на “Движението за права и свободи” и на “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

“Заявихме го отново на президента, че считаме, че бързо трябва да започне да се движи конституционната процедура. Да се връчи веднага на нас мандата като втора политическа сила. Ние сме заявили, че ще го върнем. На България й трябва правителство”, заяви по-рано днес лидерката на депутатите от ГЕРБ и СДС Десислава Атанасова.

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов остава категоричен – партията му няма да подкрепи правителство с мандата на третата политическа сила. “Кога съм казвал едно, а после съм правил друго?”, заяви преди два дни той, цитира Кросс.