Променени нормативни актове заради новия статут на Агенцията по обществени поръчки

Правителството прие промени в нормативни актове, произтичащи от преминаването на Агенцията по обществени поръчки към министъра на финансите.
В тази връзка бяха изменени Правилникът за прилагане на Закона за обществените поръчки, Устройственият правилник на Агенцията по обществени поръчки, ПМС №447/2014 г. за приемане на устройствени правилници на министерствата на икономиката, на енергетиката и на туризма, ПМС №215/1999 г. за приемане на Устройствен правилник на Министерството на финансите и за преобразуване и закриване на административни структури към министъра на финансите, Устройственият правилник на Министерството на финансите и Устройственият правилник на Министерството на икономиката.
Изменя се и се допълва Устройственият правилник на Изпълнителната агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“. Агенцията се преструктурира в рамките на утвърдената щатна численост. Предлаганата нова функционална структура ще оптимизира работата на одитния орган, ще създаде условия за профилиране на служебната ангажираност и ще повиши ефективността на одиторската дейност.