Пътни инциденти в Бургаско за изминалото денонощие

За пътните инциденти през изминалото денонощие съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

odmvr_BurgasНа 26.07.т.г. около 12.35 ч. на пътя Приморско – Аркутино, км. 36.660 / разклона за местността «Перла»/, лек автомобил «Тойота Авенсис Версо», с шуменска регистрация, управляван от 41 годишен мъж от Шумен предприема ляв завой, като не пропуска предприелия същата маневра и движещ се отзад л.а. «Ауди А 4», със старозагорска регистрация, управляван от 34 годишен старозагорец. В резултат на неправилната маневра, предприета от л.а. «Тойота», същият е ударен странично от л.а. «Тойота», като и двата излизат от пътното платно, блъскайки се в крайпътни дървета. От ПТП леко пострадали две пътнички от л.а. «Ауди» и пътник от л.а. «Тойота», като по-сериозни са нараняванията на 44 годишната пътуваща в л.а. «Ауди» старозагорка, която с контузни рани и охлузвания в областта на главата, е настанена за лечение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Другите двама потърпевши са прегледани и освободени за домашно лечение. В л.а. «Тойота» по време на инцидента освен водача се намирали : 44 годишен софиянец и 38 годишната му съпруга от Бургас и двете им деца – 4 годишно момченце и 7 годишно момиченце, а в л.а. «Ауди А 4», освен водача, се намирали : 44 годишна старозагорка, 39 годишна жена от Малко Търново и 3 годишно момченце от Стара Загора.

На 26.07.т.г. около 14.43 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за това, че на пътя Карнобат – Айтос – Бургас, км. 444+750 м. / районът на с. Венец/, близки и приятели открили тялото на 52 годишен мъж от с. Изворище, придвижващ се с мотоциклета си «Сузуки», с бургаска регистрация, който поради движение с несъобразена със състоянието на пътя и релефа на местността скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела / катастрофата е осъществена след 22.30 ч. на 24.07.т.г./.

На 26.07.т.г. около 20.00 ч. на пътя , км. 7+600 м., в условията на ляв завой, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, товарен автомобил «Тойота Хайлукс», с бургаска регистрация, управляван от 57 годишен мъж от Обзор, който не е получил сериозни наранявания.

На 26.07.т.г. около 20.25 ч. на кръговото кръстовище на улиците «Стефан Стамболов» и «Никола Петков», л.а. «Форд», с плевенска регистрация, управляван от 28 годишен плевенчанин, поради движение без необходима дистанция, застига и блъска отзад мотоциклет «Сузуки», с бургаска регистрация, управляван от 29 годишен мъж от Видин, който с травма на лявото бедро, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 27.07.т.г. около 01.17 ч. на бургаския булевард «Стефан Стамболов» в посока ул. «Струга», до бензиностанция OMV, поради движение с несъбразена с пътните условия скорост /мокра пътна настилка/, самостоятелно катастрофира, блъскайки се крайпътната мантинела и преобръщайки се на пътното платно, л.а. «БМВ 525 I“, с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен бургазлия, с който се придвижвали още трима младежи / на възраст 16, 18 и 20 години/. От ПТП пострадал водачът на автомобила, който с фрактура на лявата ключица, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение. От инцидента са нанесени материални щети и по пътната инфраструктура – изкъртени са четири тротоарни бордюра и стойка за мантинела.