Пътни инциденти в Бургаско през почивните дни

За пътните инциденти в Бургаско през почивните дни информира ОД на МВР-Бургас:

odmvr_BurgasНа 23.07.т.г. около 18.06 ч. на кръстовището на бургаските улици «Cтефан Стамболов» и «Одрин» в посока бул. «Никола Петков», л.а. «Форд С Макс», с плевенска регистрация, управляван от 63- годишен плевенчанин, поради движение без нужната дистанция, застига и блъска л.а. «Ситроен С 3», с бургаска регистрация, управляван от 49- годишна бургазлийка, който от удара отскача напред и блъска намиращия първи в колоната л.а. «Фолксваген Пасат», с врачанска регистрация, управляван от 51- годишен мъж от Враца. От ПТП пострадала водачката на л.а. «Ситроен», която получила контузия на тила, но не посетила болнично заведение.

На 23.07.т.г. около 18.20 ч. в Айтос, в района пред бившата птицекланица, л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 44- годишен айтозлия блъска излизащата от черен път без предимство 17- годишна велосипедистка от с. Свобода, общ. Камено. Момичето с фрактура на черепа, кост от лявата подмишница и лявата бедрена кост, е настанена за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота, в критично състояние и на командно дишане.

На 23.07.т.г. около 18.22 ч. в района до училище «Христо Ботев» в кв. «Рудник», самостоятелно се преобръща на пътното платно каруца, управлявана от 69- годишен мъж от същия квартал, който получил охлузване по краката, но е без опасност за живота. Прегледан е в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 24.07.т.г. около 06.00 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, км. 489+8 в посока кв. „Ветрен”, л.а. „Фолксваген Лупо”, с бургаска регистрация, управляван от 22- годишен айтозлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, блъска намиращо се пътното платно домашно животно – бивол. Водачът получил леки наранявания от катастрофата, като е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Минути по-късно в животното се блъснал и л.а. „Мерцедес А 140”, с бургаска регистрация, управляван от 21 -годишна айтозлийка, също движещ се с несъобразена с пътните условия скорост. От пътния инцидент айтозлийката не е получила сериозни наранявания.

На 24.07.т.г. около 07.00 ч. на пътя с. Свобода – Камено, в посока надлез Българово, л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация, управляван от 40- годишен бургазлия, предприема изпреварване, като допуска ПТП с предприелия изпреварване л.а. „Фолксваген Пасат”, със софийска регистрация, управляван от 71 -годишен мъж от кърджалийското село Главатарци. От пътния инцидент л.а. „Опел” се преобръща в крайпътната канавка, като леко е пострадал водачът му, който получил охлузвания по главата и ръцете.

На 24.07.т.г. около 08.15 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 41.624, л.а. „Дачия Сандеро”, със софийска регистрация, управляван от 48 -годишна софиянка, поради движение с несъобразена с условията на видимост скорост / заслепяване от слънцето/ и неправилна преценка за влизане в отбивката за паркинг, се блъска в резервната гума на полуремарке, теглено от т.а. „Ивеко”, със софийска регистрация, управляван от 52- годишен мъж от Гълъбово. От ПТП пострадали : пътуващите в автомобила 16 -годишна софиянка / получила болки в пръстите на лявата ръка/ и 11- годишният й брат / получил оток на главата/ – двамата са прегледани и освободени за домашно лечение.

На 25.07.т.г. около 13.25 ч. в района на паркинга на к-с «Аурелия» в с. Равда, л.а. «Мерцедес B 180 DDI”, със софийска регистрация, управляван от 52 -годишна софиянка потегля самостоятелно поради необезопасяване от страна на водачката, в резултат на което на земята пада качващата се в лекия автомобил пътничка и майка на водачката – 84 -годишна жена от София / същата с черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен кръвоизлив, с опасност за живота, е настанена за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас/. При движението си назад отворената предна дясна врата на л.а. «Мерцедес» се удря в паркиран л.а. «Рено Меган», със софийска регистрация, като му нанася материални щети.