Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти, станали на 6 юли, информира пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 06.07.т.г. около 14.40 ч. на несебърската улица «Младост», поради движение с несъобразена скорост индивидуално електрическо превозно средство /неустановена марка и без регистрационна табела/, управлявано от 33 -годишен софиянец се блъска в паркирания л.а. «Ауди А 4», със сръбска регистрация. От ПТП пострадал софиянецът, който с контузна рана на главата и охлузвания по ръцета и краката, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Водачът на електрическата тротинетка е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 1.78 промила.

На 06.07.т.г. около 16.00 ч. на пътя между с. Шиварово и с. Дъскотна лек автомобил «Волво В 40», с варненска регистрация, управляван от 72- годишен мъж от добричкото село Дуранкулак, поради движение с несъобразена скорост в условията на завой навлиза в насрещното пътно платно и допуска пътен инцидент с правомерно движещия се там т.а. «Фолксваген Крафтер», с бургаска регистрация, управляван от 32- годишен бургазлия. От ПТП пострадали : водачът на «Волво»-то, който със счупена капачка на левия крак, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък» и неговият 47 -годишен спътник, също от Дуранкулак, който с комоцио, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък».

На 06.07.т.г. около 19.45 ч. в района до бл. 354 в к-с «Меден Рудник», мотоциклет «Хонда», с бургаска регистрация, управляван от 39 -годишна бургазлийка, губи контрол над моторното превозно средство и блъска паркирания вдясно л.а. «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация, собственост на 48- годишен бургазлия, който отскача напред и удря паркирания пред него л.а. «Тойота Аурис», с бургаска регистрация, собственост на 59 -годишен бургазлия. От ПТП мотоциклетистката получила общи наранявания, без опасност за живота. Нанесени са материални щети и по трите МПС.