Радев: Между България и Испания има отлични отношения и диалог на политическо ниво

Като “далеч от реалността” президентът Румен Радев определи думите на премиера Петков, който асоциира случващото се в Украйна с Априлското въстание. Радев отказа да коментира в Испания, по думите му “злободневни български теми”.

Между България и Испания има отлични отношения и диалог на политическо ниво, каза президентът Радев, който е на посещение в в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI. Възможностите за сътрудничество са големи. Във фокуса на разговорите е стоял и въпросът за сигурността, каза още президентът.

Това, от което можем да се учим и да си сътрудничим, е начинът, по който Испания осъществява своя зелен преход. Над 50% от енергетиката е от възобновяеми източници. У нас трябва да следваме и опита им в туризма – това е дестинация с целегодишен туризъм.

Испания много разчита на нас за доставка на зърнени храни, страната е в първо място в нашата листа, каза още Радев, цитира Кросс.

С краля на Испания Радев заями, че ще обсъждат теми, свързани с областта на сигурността.

Това е първото посещение на български държавен глава в Испания за последните 23 години. Държавният глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от крал Фелипе VI и кралица Летисия в двореца “Сарсуела”.