Рязка промяна на времето, има опасност от поледици

Поради  рязката промяна в метеорологичните условия, започналото снеготопене и очаквания силен вятър и дъжд в следващите дни, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат изключително внимателно и със съобразена скорост, без резки маневри. За много кратко време е възможна  промяна в пътните условия и има опасност от поледици. За безопасността на пътуващите при сериозна промяна на времето,  АПИ и „Пътна полиция“ ще  спират  движението на всички превозни средства в участъците с опасност от поледици.

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи тази сутрин, че е ограничено  движението за МПС над 12 т. по път  III-906 Каблешково – Бургас поради стеснен габарит.

Днес, 2 март, от 16.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и по най-натоваренитe пътища, като път I-9 Варна – Бургас, път II-99 Бургас – Царево. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Тежкотоварните превозни средства ще бъдат ограничени и в последния почивен ден 5 март (понеделник) от 14.00 ч. до 20 .00 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Временно е ограничено движението по пътя от с.Лъка за  гр.Каблешково, поради снегопочистване.

Жълт код за сняг и поледици е в сила днес за 23 области на страната.

Над Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд по северното крайбрежие ще превали дъжд и сняг, а в следобедните часове на много места слаб дъжд. На места преди обяд са възможни поледици. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10°, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.