Създават комисия в НС за доставките на суров петрол за „Лукойл Нефтохим Бургас“

Със 118 гласа „за” парламентът одобри създаването на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с доставката на суров петрол до „Лукойл Нефтохим Бургас”, предаде БГНЕС.

За предложението гласуваха ГЕРБ-СДС с 57 гласа, ДПС с 28 гласа и „Има такъв народ” със 17 гласа. Четирима депутати от „Демократична България” гласуваха „за”, 12 се въздържаха.

От парламентарната група на „Продължаваме промяната” един народен представител подкрепи предложението, 54 бяха „против”, а двама се въздържаха.

БСП също не подкрепи решението с 23 гласа против и двама въздържали се. Трима от независимите народни представители гласуваха против, един се въздържа.

Комисията ще има 14 членове – по двама от всяка парламентарна група, и ще е със срок на действие един месец. За неин председател беше избран Андрей Михайлов от „Има такъв народ”.

За създаване на такава временна комисия бяха внесени два почти идентични проекта на решение – единият на ГЕРБ-СДС, а другият на „Демократична България”, в който е записано да се установят и действията, предприети от държавата заради увеличението на цената на суровия петрол, закупуван от „Лукойл Нефтохим Бургас”./КРОСС/