С танци и екопроекти РИОСВ – Бургас отбелязва Деня на Земята

„Моята Земя е твоя Земя… Бъдете единни и се обичайте!” С този призив децата от школата по модерни танци „R`Dance” и „АЗ-ЪТ” от Стара Загора поставиха начало на инициативите за Световния ден на Земята – 22 април.

Експерти от РИОСВ – Бургас посетиха учениците от вторите класове на ОУ „Княз Борис І“, четвъртокласници на ОУ „Пейо Яворов”, децата от ДГ „Изгрев” и ДГ „Здравец“, за да ги запознаят с климатичните промени в заобикалящата ни среда. Децата бяха подготвили тържество и заедно с гостите си изгледаха мултимедийното филмче „Ози Озон”.  Учениците представиха свои екопроекти на плакати, къщичка за птици, градски парк, земното кълбо с послание „Да пазим Земята – тя е наш дом!”

На 24 април в екоинициативите за Световния ден  на Земята ще се включат с изложба и изрисуване на балони, ученици от ІІ клас на ОУ „Антон Страшимиров”, третокласници от  ОУ „Любен Каравелов”, децата от група „Таралежче” от ДГ „Звездица Зорница”. Възпитаниците на ДГ „Вълшебство” ще посетят Укритието за наблюдение на птици.

22 Април е най-големият нерелигиозен празник, отбелязван от над половин милиард хора. Идеята е хората да се обединят в защита на околната среда. Важно е да не забравяме, че  нашият дом – Земята има нужда от нас – да я пазим,обичаме, да възпитаваме уважение в себе си и децата към животинския и растителния свят на планетата.