Трябва ли политиците да са богати

Трябва ли политиците да са богати- коментираха в предаването „Събуди се” по Нова телевизия депутатът Георги Кадиев и бившият депутат от 39-ото и 40-ото Народно събрание Стела Банкова.

„За мен винаги важното за един политик е не дали е спечелил парите, а дали е откраднал.Няма корумпирани партии, има корумпирани членове. Корупцията е индивидуално действие”, подчерта той. Помолен да коментира как така е едновременно и политик, и бизнесмен, като продава ток, Георги Кадиев уточни, че бизнес с ток има жена му, а не той. Това, с което се занимава г-жа Кадиева е продажба на ток. Именно за това Георги Кадиев отказвал да участва в енергийните закони.

„Специално в дебатите за енергийните закони умишлено не участвам”, категоричен бе той.

„Много депутати имат скрита собственост”, разкри обаче Кадиев.

“Липсва елементарна социална чувствителност на нашите политици”, изтъкна от своя страна Стела Банкова. Тя подчерта, че никога не се възползвала от партийната субсидия, за да отиде на командировка в чужбина. Кадиев обаче веднага подчерта, че той не е ходил също, както и не е стъпвал на Министерски съвет.

„Във всички сфери се стягат коланите, само партийните субсидии в България са най-високи в света. В настоящия момент субсидията трябва да бъде премахната”, изрична бе ексдепутатката. Защо парламентът позволява депутатите да ползват положението си за забогатяване. Народният представител трябва да работи това, за което е пратен в парламента. Защо в продължение на 10 години политиците не желаят да се приеме закон за пълна проверка на тяхното имущество? Политиците влизат с бели чорапи в парламента и излизат с частни болници. Депутатите, влизайки в парламента, трябва да работят 4 години само работата си, свързана с парламента”, категорична бе бившата депутатка.

Банкова съобщи, че в момента взима малко над минималната работна заплата и е доволна, че има работа