12 партии, 3 местни коалиции и 1 инициативен комитет са регистрирани в Несебър

Инициативният комитет /ИК/ за издигане на Николай Димитров като независим кандидат за кмет на Община Несебър внесе подписката за неговата кандидатура с 4 613 подписа в ОбИК.
В публичния регистър за партиите участниците са 12: -Българска социалдемокрация -НФСБ
-АБВ
– МОРЕ
-ГЕРБ
-Движение 21
-Земеделски съюз „Александър Стамболийски”
-Български социалдемократи
-Движение Напред България
-Атака
-Движение Демократично действие – ДЗ
-Движение за Европейска интеграция
В публичния регистър на местните коалиции регистрациите са 3: – „БСП-ПК ТРАКИЯ”,съставена от „Българска социалистическа партия” и „Политически клуб Тракия” – „СИЛА”,съставена от ”Новото време” и ”Нова алтернатива” – „ЗОРА”,съставена от коалиция „Народен съюз” коалиция „Реформаторски блок” и „ВМРО- Българско национално движение”
В публичния регистър на инициативните комитети регистрацията е на един комитет. Той е за издигане кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров. Общ брой на политическите субекти, заявили участие в местни избори 2015 – са 16.Регистрираните за избор на кмет на Община Несебър са 9: 8 партии и 1 ИК.За избор на общински съветници са регистрирани 12 партии и 3 МК. Регистрирани партии и местни коалиции за избор на кметове на кметства са 10: 8 партии и 2 МК. Междувременно Ирена Лашкова- председател на ИК за кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров внесе в ОбИК подписка за подкрепа, която бе приета от председателката на комисията Силвия Димитрова. Първоначалната подписка съдържа 4 613 подписа в подкрепа на кандидата от всички съставни селища на общината. Доброволци обаче са събрали още 3 000 подписа и продължават да събират още от желаещи да подкрепят кандидата.
Максим МОМЧИЛОВ