Борисов: От 1 март цената на тока може да се намали с 8%

От 1 март можем да намалим цената на тока с 8%, ако ДКЕВР разреши.  Това заяви по време на брифинг в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов в отговор на писмо с искания на граждански организации, предаде КРОСС. Решението за отмяна на 13-процентното увеличение на тока го взима регулаторът. Ако той реши, цената може да бъде намалена, коментира премиерът.

По искането ЕРП-тата да преминат в държавата Борисов заяви, че няма да е той този, който ще национализира в България. Който иска, да дойде и да си национализира, призова той.

Проверките, които вървят в момента, както и желанието ни да предоговорим част от договорите, където има възможност, ще продължим да го правим.

Що се отнася до желанието на хората всички посредници да бъдат премахнати и НЕК да поеме функциите им, Борисов заяви, че и в момента няма посредници.

Коментирайки искането на гражданите договорите, които ощетяват държавата и гражданите, да бъдат прекратени, Борисов посочи, че всяко едно разваляне влече големи неустойки. Тези, които са ги подписали, да не дават акъл, а да излязат и да кажат защо са го направили по този начин, заяви той.

Премиерът призова всички, чиито сметки са завишени, да заведат колективни искове.