Прогноза за 2024 година

Според Китайската астрология 2024 година е годината дървения Дракон и започва на 10 февруари 2024 до 28 януари 2025 година. За разлика от нашия, западен календар, новата година според китайския (източен) календар започва в деня на първото за годината новолуние. По-точният ориентир е второто новолуние след зимното слънцестоене.
Китайският зодиак се основава на 12 животни, комбинирани в 5 елемента – огън, земя, вода, метал, дърво, и 2 качества (състояния) – ин и ян.
Драконът е петата позиция в Китайския зодиак и е символ на проницателност и ентусиазъм, знакът с най-голяма мощ и влияние. За разлика от другите животни в китайския зодиак, драконът е митично създание и е символ на добрия късмет и енергичното здраве. Съвсем не като страшния дракон от западната митология, китайските дракони са доброжелателни същества, които живеят в небето, нуждаят се от въздух и свобода.
В този ред на мисли 2024 година се очертава да бъде година на растеж, щедри придобивки и здраве – все отразяващи добродетелната природа на дракона. Въпреки това има известна доза непредсказуемост през годината, с която всеки е нужно да се справи с повече гъвкавост и адаптивност към ситуациите. Препоръчително през годината да се ходи сред природата на въздух, защото драконът обича свободата и широките пространства.
Силна година за достигане на свобода и отстояването й и по-успешна за тези, които могат да се приспособяват и да реагират бързо.

Ето главите астрологични събития за 2024 година:
Новата година започва с ретрограден Меркурий. Първите дни, до 2 януари, Меркурий завършва своя ход назад и от 3 януари нататък можем да бъдем спокойни, когато тръгваме на път. Не подкрепям фаталистичното приемане на ретроградния Меркурий и смятам, че не бива да демонизираме толкова. Но въпреки това считам, че ако решим да правим скъпи покупки, да подписваме договори за старт на нови проекти или си имаме работа с документи и техника е добре да предвидим забавяне. Щом Меркурий е ретрограден, то от нас се изисква също да забавим ход, да притихнем и да се обърнем навътре към себе си.
Още три са ретроградните фази на Меркурий през годината:
– от 2 април до 26 април в Овен,
– от 5 август до 29 август в знаците Дева и Лъв,
– от 26 ноември до 16 декември в Стрелец.

Още една лична планета започва своето ретроградно движение в края на 2024 година. Марс тръгва назад на 7 декември в Лъв и ще остане така до 24 февруари 2025 година в знаците Лъв и Рак. Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстоява себе си; как действа и изразява индивидуалната си сила и каква е сексуалната му енергия. Марс е волята. Марс е действието, а знакът на Марс показва КАК правим това – например Марс в Близнаци с думи, Марс в Овен с юмрук по масата и т.н.
Какво препоръчвам в периода на ретрограден Марс?:

  • Не се започват нови бизнес начинания, проекти и дейности. Много е вероятно да не доведат до желания успех. Не се отварят фирми.
  • Не се започват съдебни дела.
  • Не се създават нови интимни връзки – ще са силно страстни, но не дългосрочни.
  • Много от браковете са подложени на изпитания, поради неизказани през годините думи и потиснати обиди. В конкретния момент целият този емоционален „облак“ ще излиза на повърхността под формата на конфликти и скандали. Това ескалиране на емоциите може да подейства и прочистващо за партньорствата, стига да са стъпили на стабилна основа – любов, доверие, разбиране. Ако осъзнаването не е на лице, са възможни раздели.
  • Не се започват ремонти, особено на техника.
  • Внимава се при работа с металообработващи машини, друг вид тежка техника – възможни са травми.
  • Не се купуват автомобили; машини, свързани с производство или друг вид техника. Могат да дадат скрити дефекти или да се развалят бързо.

Не бива да се действа импулсивно. Възможно е да се избълват думи, които да наранят, а реакциите са на раздразнителност и с детински инат. За периода важи поговорката: „Три пъти мери – един път режи!“

Затъмненията добавят фатализъм и предопределеност в живота на човека. Случват се събития, които не зависят от нас и не са под наш контрол. Последиците от затъмнението могат да се очакват месеци след това, затова е добре да бъдем честни към себе си. Обикновено техният брой е 4 през една календарна година, а през годините, в които много катаклизми и крайни събития техният брой се увеличава. През 2019 година те бяха 5, а през 2020 година 6. Това са годините, в които корона вируса затвори целия свят и се случиха много промени в световната икономика и политика, както и в живота на всеки един човек. Събития, случващи се на затъмнения са важни, непроменяеми и предопределени от „съдбата“ и вещаят промени, касаещи както цели държави и етноси, така и такива, случващи се в живота на отделния индивид.
Затъмненията през 2024 година:
– на 25 март 2024г. в 9,13 часа българско време е Лунно затъмнение,
– на 8 април 2024г. в 21,17 часа бг време е Слънчево затъмнение,
– на 18 септември 2024г. в 05,44 часа бг време е Лунно затъмнение,
– на 2 октомври 2024г.в 21,45 часа бг време  е Слънчево затъмнение.

Като заключение мога да добавя, че 2024 година ще бъде година на относителен мир, повече растеж и много късмет.
Успешна и вдъхновена 2024 година!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *