Иван Алексиев: Без Синя зона в Поморие, паркирането безплатно! /видео/

Велоалеята, която трябва да свърже двата края на Поморие е с идеята да стига до Бургас, съобщи кметът Иван Алексиев по време на Консултативния съвет по туризъм, който се проведе в залата на общината.
Синя зона няма да има. Всички паркинги на територията на град Поморие ще бъдат безплатни с изключение на паркинга до общината, защото там ще паркират туристическите автобуси, които ще си заплащат престоя.
До началото на лятото ще бъде направен и паркинга до “Райфайзен банк”, но там той ще бъде безплатен като всички останали. Пред общината ще има 15 платени паркоместа в рамките на работния ден, за да може хората да могат да паркират и да бъдат обслужени в общинската администрация.
Всички разчертани паркоместа за Синята зона ще си останат, даже ще се продължи с обозначението им за безплатно паркиране. Идеята е движението на МПС по улиците, там където е възможно да бъде еднопосочно, а превозните средства ще паркират в дясното платно. Контролът по паркирането ще бъде голям, съобразно закона за движение по пътищата. Поставянето на скоби и репатрирането на МПС също ще влезе в действие при неправилно паркиране.
“След като ще бъдат предоставени толкова много места за паркирани мисля, че е редно да има паяк и скоби”, коментира още Алексиев.

Представителите на туристическия бранш направиха препоръки по отношение на търговците, относно заплащането и други.