Стефан Гамизов: Дянков няма нужда да работи

Президентът Росен Плевнелиев е сред тримата от управлението на ГЕРБ, които защитават крадците в българската енергетика. Другите двама са Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Това заяви експертът Стефан Гамизов пред ТВ7, цитирано от КРОСС.

stefan_gamizovПо този повод експертът бе категоричен, че финансовият министър в оставка Симеон Дянков няма нужда повече да работи. „Симеон Дянков няма нужда вече да работи. Моето вътрешно убеждение е, че Симеон Дянков няма нужда вече да работи изобщо и го казвам в перверзния смисъл на думата”, каза Гамизов.

По думите на експерта в страната ни действат два вида крадци в енергетиката – едните свързани с Русия, а другите – са ориентирани на Запад. Според него към втората група принадлежи и Симеон Дянков, тъй като той е контролирал ДКЕВР „по брутален начин”.

„В това правителство тримата души, които защитаваха западните крадци, това бяха Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков и Симеон Дянков”, каза още Гамизов и допълни, че те имат медийната подкрепа на кръга „Капитал”.

По думите на експерта Трайчо Трайков и Симеон Дянков пък са били основните лобисти за въвеждането на зелената енергия и сключването на дългосрочни договори на завишени цени. Освен това Дянков не е оказвал нужния контрол върху дейността на ДКЕВР.