41-ото НС вече е в историята

41-ото Народно събрание вече е в историята. Последното заседание на парламента продължи по-малко от час. Малко преди 10 ч. председателят на Народното събрание Цецка Цачева удари за последно звънецът и официално закри работата на своите колеги. Преди това тя емоционално се обърна към народните представители и каза, че днес си отиват депутатите, но остава парламентаризма, предаде КРОСС.

Последното заседание беше бойкотирано от депутатите от Атака. Дори последният работен ден не беше повод в залата да се появи и почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Малко след това всички народни представители си направиха обща снимка за спомен пред парадния вход на Народното събрание.

След това депутатите се пренесоха в Клуба на народния представител, където поляха за последно с шампанско последното заседание. На прощаване депутатите от парламентарните групи си размениха критики като за последно и си отправиха взаимни обвинения в грешки, довели до предсрочното прекратяване на мандата на Народното събрание. Междувременно стана ясно, че 16 от общо 240 избраници за близо 4 г. не са внесли нито един проектозакон. С указ президента Росен Плевнелиев ще разпусне официално парламента.