Община Камено ще инвестира 1 645 000 лв. в ремонт на учебната си база

1 645 000 лв. ще инвестира община Камено в прилагане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини. Средствата са привлечени по програма „Регионално развитие”.
В рамките на проекта „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователните заведения в община Камено” ще бъдат извършени частични и пълни ремонти в различни  на учебни сгради.
Предстои да бъде извършена смяна или ремонт на покривни конструкции, подмяна на ел. инсталации, смяна на дограми, хидроизолация и топлоизолация, полагане на нови мазилки на постройки в няколко населени места от общината. Около 480 ученици в СОУ „Христо Ботев” в Камено ще се възползват от новите по-добри условия. Ремонт по мерките за енергийна ефективност ще бъде извършен и в ЦДГ „Слънце” в Камено, където се обучават над 200 деца.
Строителни бригади ще влязат в ОУ „Иван Вазов” в село Русокастро, където учат над 150 деца и в детската градина „Детелина” в същото  населено място, където в момента има над 50 деца. За радост на около 140 ученика ОУ „Христо Ботев” в село Трояново също ще бъде ремонтирано. В Камено и в Русокастро отоплението на ремонтираните сгради вече ще се извършва с модерни инвенторни климатици. Парната инсталация в детската градина на Трояново също ще бъде ремонтирана.
От администрацията на кмета Стефан Бонев са готови да подготвят максимално бързо и прозрачно обществената поръчка за избор на изпълнител на проекта.

В общината се надяват ремонтите да започнат през лятната ваканция, за да се работи без да се пречи на децата.