Демонстрации по традиционни бойни изкуства /видео/

aikido3

От 29 март до 4 април 2013г. в Поморие се провежда Световния семинар по традиционно Джу – Джицу и Международната Будо гала по традиционни бойни изкуства със съдействието на японското посолство, Международната федерация по Джу-Джицу и Община Поморие.
Гости на семинара са президентът на Световната Джу – Джицу и Кобудо организация – Шике Джакомо Спартако Бертолети, техническите директори на италиянската, руската и българската Джу-Джицу и Кобудо организации – Шихан Стефано Драги, Шихан Александър Брюзгин и Шихан Камен Радев. На официалното откриване на семинара присъстваха кметът Иван Алексиев и г-жа Ая Отаки, културно аташе на Посолство Япония в България, която откри събитието и прочете поздравително писмо до участниците и жителите на  Поморие от Негово превъзходителство г-н Такаши Коидзуми, посланик на Япония.
Гостите засадиха японски вишни в градинката пред пред Храм  „Рождество на Пресвета Богородица”, след което на театралната сцена в читалище Просвета беше проведена демонстрация на различни видове традиционни японски бойни изкуства. Децата от „Айкидо клуб Поморие 97”, участници от Молдова, Украйна, Гърция, Турция, Македония и Румъния демонстрираха своите умения по Шотокан Карате, Карате Киокушин, Кендо, Традиционно Айкидо, Джудо и др.
Световната Джу – Джицу и Кобудо организация връчи черен колан на кмета на общината Иван Алексиев, във връзка с положените му усилия и съдействие за провеждане на семинара в Поморие.

Инициативата е част от програмата на Световния семинар по традиционно Джу-Джицу и Международната Будо гала по традиционни бойни изкуства.

Видео може да гледате тук:

aikido

vqra(1)

aleksiev(1)

7 Отзиви

  1. помориец 2

    Г-н заместник кмет Джингов, досега все мислих за неверни твърденията на хората за вашата некомпетенност, но майче са прави. От видяното в кинотеатъра направо се втрещих и онемях, защото ще ни вкарате в дипломатически скандал. От встъпителните ви думи накарахте японската гостенка да замръзне от неудобство. Вие представихте държавата Япония като РЕПУБЛИКА. Япония е конституционна МОНАРХИЯ. Държавен глава е императорът, чиято власт е ограничена. В конституцията той се определя като „символ на държавата и единството на народа“. Настоящият император на Япония е Акихито. Недопустимо е заместник кмет по образование и култура да говори неподготвен, особено пред културното аташе на Япония.

    • Че на всичкото отгоре културното аташе на РЕПУБЛИКА ЯПОНИЯ говори добре български език! Голяма излагация…Малееееее.

      • а,че Джингов не знае ли Републикански Японски……

  2. ех,поморийци,поморийци! как веднъж не видяхте нещо хубаво ? вижте радостта и гордостта на тези деца! браво деца!

    • анонимен

      Не ползвайте децата за да покривате гафовете на управляващите!

  3. Е как да кажеш на черното бяло.А децата нека спортуват но къде да спортуват в Поморие.Къде са обещаните от Алексиев спортни зали.Няма ги!Разходете се по поморийските улици видите децата как с колелата карат по калните и прашни улици.Няма я и велоалеята.Но имаме сфетофар.И синя зона имахме.Но се видя,че не е за градче като Поморие това недомислие на Алексиев.Но зоната в частност остава,остава и платения паркинг.А иначе градът е превърнат в строителна площадка.Хората вече се умориха от това.Шум,прахоляк,кал,мръсотия,камиони разбиващи пътните платна и тротоарите.УЖАС.ДОКОГА ТАКА.ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ ЩЕ ИМА ЖАДНИ ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ БОКЛУЦИ.ДА СЕ ИЗМИТАТ И НА СМЕТИЩЕТО.ОСТАВКА НА АЛЕКСИЕВ И ЕКИПА МУ.

  4. анонимен

    Не е ясно дали Джингов разбра каква е формата на управление в Япония.Със сигурност обаче японците ще запомнят кой е Джингов.