В Несебър – 300 000 лв за развитие на читалищната дейност, 615 000 – за спорта

Общинските съветници ще гласуват и предложените от общинската администрация схеми за преместваеми търговски обекти, слънцезащитни конструкции,схеми за търговия на открито и маси към заведенията за общественно хранене на територията на град Несебър и съставните селища

Вносител на тази точка е зам.кметът Лазар Япаджиев. Архтект Атанас Пинков пък е вносител на схемите за поставяне на рекламно-информационни елементи на терени общинска собственост. Кметът Николай Димитров внася отчета за изпълнението на общинска програма за управление на отпадъците, а също така и предлага приемане на програма за управление на отпадъците от  опаковки на територията на общината. По негово предложение съветниците ще гласуват и годишния отчет за изпълнението на мерките, заложени в комплексна програма за намаляване на нивата на замърсителите и достигане на утвърдени норми за съдържанието им в атмосферния въздух на територията на община Несебър.
Съветниците ще гласуват и за приемане на нова Наредба  за опазване на околната среда  на територията на общината.
Стойко Стоянов-секретар на Община Несебър е вносител на  годишната програма за развитието на читалищната дейнност за 2013 г. Неговото предложение включва разпределение на 300 000 за 8 читалища на територията на обощината. 615 000 лв за обезпечаване на спортните дейности предлага  Комисията по чл.15 ал.1 от Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Несебър. 300 000 от тях са за обезпечаване на ОбФК «Несебър»,другите са за останалите 25 спортни клуба.
Зам. кметът Виктор Борисов е вносител на докладна за  провеждане на търг с явно наддаване за отдаване под наем на общински обекти от Базар „Пристанище”. Негово е и предложението за предоставяне и актуализиране на ползването на общински мери и пасища по реда на чл.37 от ЗСПЗЗ, както и това за одобряване на задание за проектиране и разрешаване изработването на ПУП-ПП за обект на техническата инфраструктура „Северен околовръстен път на с. Равда от о.т. 11 до о.т. 559”, по реда на чл.124 а от ЗУТ. Проектът за дневен ред на заседанието на Общинския съвет в Несебър, което ще се проведе на 5 април от 11 ч. в Заседателната зала на Община Несебър, включва 46 т.

                                                                                                            Максим МОМЧИЛОВ

 

 

9 Отзиви

  1. Община Поморие, колко отпуска ?

    • 15000 за моторджиите и още толкова за самураите.Поне да дадат по 1 гуменки на децата-футболисти!

      • Ама това не са спортни клубове в Поморие,а състезания!!!

  2. Пак ли, ще си тровим душите с чуждата слава!!!Несебър е град на ЮНЕСКО!Но ние притежаваме едно непоказано все още пред света богатство:на дъното на Поморийското езеро лежи античният Анхиало,там са храмовете и всички останали постройки от обществен и частен характер. Това да успеем да покажем на Европа и на света,ще бъдем третият изцяло “консервиран” град,след Помпей и Херкулан в Италия.
    Така че,СЛАВАТА НА ПОМОРИЕ – ПРЕДСТОИ!!!

    • Ами!

    • Когато управлението на дадена държава води до протести и немощ на гражданите и, то славата неминуемо ще е за тези които искат слаба държава и прост народ!

  3. ПРОМЯНАТА чака НАС!!!
    КАТО НЕ НИ ХАРЕСВА ТОЗИ ЖИВОТ – ДА СИ СЪЗДАДЕМ – НОВ,ПО-ХУБАВ,А НЕ САМО ДА ХЛЕНЧИМ!!!
    А,така мечтаният просперитет на града ще настъпи,когато Поморие стане КАУЗА, не само за управляващите,а за всички жители!!!

  4. Каузата е идея, чрез която се поставя значима цел в едно направление – политическо, социално или от друг характер, за решаването на сериозен проблем или на някакво важно дело. Реализирането на една кауза е свързана с мобилизиране на голяма група хора, изисква организация, пълно посвещаване на проблема и много труд и всеотдайност до постигане на определените цели.

  5. Росен Донев

    Исккаш нов живот,но няма кой да ти го даде.Не можеш да пребориш корупция,мафия,безработица,високи цени и всеобщото ламтене за пари и имоти.Това не става с писане.Така че това е кауза пердута.Никой от незаконно облажилите се от България,ще се оставят да им се отнеме това което са заграбили.