Димитър Бойчев (ГЕРБ): Да не забравяме обещанието си за самостоятелно Министерство на туризма

„Създаване на самостоятелно Министерство на туризма, което да защитава интересите на сектора е ангажимент, който беше поет предизборно от вече парламентарно представените партии. Сега е време да покажем, че наистина сме поели задачата и независимо, какво ще бъде следващото правителство ние трябва заедно да отстояваме тази изключително важна кауза”, това се казва в отворено писмо от избрания за народен представител в 42-рото НС Димитър Бойчев до зам.-министъра на МИЕТ Иво Маринов, областния управител на Бургас Константин Гребенаров и Божидара Сърчаджиева, началник визов отдел в Министерството на външните работи.

Димитър Бойчев е поканен да присъства днес на работна среща под егидата на Областна администрация и Българската туристическа камара относно Закона за туризма и предстоящия летен сезон. Тъй като Бойчев няма възможност да присъства лично изпрати своите виждания в писмо. В него се казва още: „Безспорно на срещата днес ще бъде засегната една от най-коментираните теми – необходимостта от допълнително облекчаване на визовия режим от страните от Руската федерация, Украйна, Молдова и Беларус. Опитът ми като народен представител в 41-вото НС показва, че това е въпрос, който трябва да се дискутира на равнище министри. Едно самостоятелно ведомство ще се ръководи от министър, който ще защитава тезата на хиляди заети в сферата на туризма пред същия по ранг министър на външните работи.

Тази тема не трябва да бъде подценявана и в никакъв случай не трябва да забравяме обещанията си. В регионалните си програми всички партии записаха като водещ приоритет развитието на туризма. Сега е момента да се работи надпартийно и всички заедно да устояваме тази кауза”.