Гребенаров се запозна със строителството на новия терминал на летището

Областният управител Константин Гребенаров посети Летище Бургас по покана на главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт – Алета Фрейн фон Масенбах. Тя и шефът на аерогарата Георги Чипилски показаха на бургаския губернатор новия пътнически терминал, чието строителство се изпълнява в момента. Съоръжението ще разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства. Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване.

31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в новия терминал на летище Бургас. Сградата е проектирана така, че да може да се използва в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост да бъде допълнително разширена към вече съществуващата архитектурна част. Гребенаров остана впечатлен  от голямото цветно пано, изобразяващо характерната българска роза, което ще посреща гостите на града в залата за пристигащи пътници. Като цяло  проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа. Очаква се новата придобивка за града ни да бъде открита още това лято.

Областна администрация Бургас оказва пълно съдействие и подкрепа на Летище Бургас. В много по кратки от предвидените по закон срокове със заповед на областният управител са  одобрени подробният устройствен план за обекта и инвестиционните проекти, по които се извършва строителството,  издадени  са и разрешения за строеж на 19 бр. обекти на територията на летището.