Двойно убийство от ревност

Млади жена и мъж вчера по обед бяха застреляни на паркинг срещу Автогарата във Варна. Те били любовници от няколко месеца. Двамата се запознали във Фейсбук. Свалката продължила дълго и от разговор на разговор двамата се влюбили и започнали да се срещат и наживо. Но съпругът случайно попаднал на размяна на любовни реплики в чата на социалната мрежа. Така той научил за плановете на двамата да отидат до мола.

Ревнивият съпруг, който се простреля в дома си малко преди да се предаде на полицията, е на 39 години. Той се е гръмнал в челото, като куршумът е излязъл през тила му. Мъжът е приет в шокова зала с кръвоизлив в мозъка, но по-късно е починал. Според информация на Агенция Кросс, убиецът е Петър Евтимов на 39 години, а убитата жена е Живка Пенчева. Те са имали две деца на 17 и 8 години. Двамата са от Дългопол. Все още не е ясно кой е убитият мъж.

За убийството от ревност криминалният психолог Росен Йорданов коментира: „Трябва да разграничаваме две неща – ревността като чувство, което всеки човек изпитва, и ревността като трайно отношение към другите и като личностна черта. В този случай не мисля, че това решение е взето импулсивно. По-скоро е имало такава нагласа в човека. Вероятно е имало много други чувства, които е имал човекът и които са довели до създаването на този план”.

В интервю за Нова тв той посочи още, че тук говорим за една доста дълбоко наранена чувствителност, за нарцистичен елемент.

Когато човек взима такова решение, той се затваря в себе си. Ако човек е балансиран, той ще отчете последствията. Затова той е взел такова решение без да помисли за децата си. След кървавата драма двете деца на убитата и убиеца остават без родители.

Инцидентът в морския град е станал около 14:30 вчера, когато прозвучават повече от пет изстрела. Първоначално хората тук си помислили, че деца си играят с пиратки, но само няколко минути по-късно става ясно, че е стреляно с огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал на паркинг в междублоково пространство, съвсем близо има и детска площадка, за щастие по време на убийството е нямало никой.

Мъжът и жената са били простреляни смъртоносно докато са били в паркиран автомобил между блокове 41 и 42 на булевард „Владислав Варненчик”. Според твърденията на очевидци убиецът е бил съпруг на мъртвата жена, а мъжът в колата – неин любовник. Хората разказват, че преди да дръпне спусъка хладнокръвно влязъл в близкия магазин да си купи цигари.

“Каза, че не пушел, но сега щял да пропуши. На вратата се спря, само ми каза – Ако видите съпругата си с любовник под ръка как бихте реагирали? Въобще не съм подозирала, че ще направи нещо такова”, казва продавачката Марина Николова.

Според криминалния психолог всеки има нужда от споделяне преди да извърши такова престъпление. Такъв опит той вижда в разговора с продавачката.

Съседи от балконите стават свидетели на убийството. Секунди след като извършва престъплението, убиецът спокойно си тръгва. Разминава се със случаен минувач, на когото прави неприличен жест.